حمل و نقل در آلمان، سنگاپور، هلند
به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهشهای خبری ایرنا، در جهان امروز، بخش حمل و نقل از جمله بخشهای زیربنایی هر جامعه است که علاوه بر تحت تاثیر قرار دادن فرایند توسعه اقتصادی، خود نیز در جریان توسعه دچار تغییر و تحول میشود. طبق این پژوهش و براساس مطالعات انجام شده در سطح کلان اقتصادی برخی کشورها نشان میدهد که سرمایه گذاری در حمل و نقل، باعث افزایش رشد اقتصادی این کشورها شده و با افزودن بر بازدهی اجتماعی در سرمایه گذاریهای خصوصی، موجبات سرمایه گذاری را در زیر ساختهای حمل و نقل فراهم آورده است.
حمل و نقل در آلمان
- حمل و نقل دریایی
آلمان شبکه انبوهی از امکانات ارتباطی دارد. همچنین موقعیت جغرافیایی آن در قلب اروپا، آلمان را مسئول تسهیل عبور وسایل نقلیه در کشورهای همسایه میسازد. هامبورگ بندر اصلی آلمان است، که بزرگترین سهم کانتینرها و همچنین معادن سنگ مختلف و گستره وسیعی از کالای عمومی را دارا میباشد. اما چون بزرگترین تانکرها دیگر نمیتوانند به مرکز پالایش هامبورگ دسترسی داشته باشند، Wilhelmshaven به مقصد اصلی واردات نفت آلمان و همچنین یک بندر مهم تبدیل شده است.
- حمل و نقل ریلی
شروع فرآیند آزادسازی بازارهای حمل و نقل ریلی در آلمان با اصلاحات بخش راه آهن در سال ۱۹۹۴ رقم خورد. ۲۰ سال پس از شروع آزادسازی، مقایسه وضعیت بازار حمل و نقل بار ریلی آلمان با سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا نشان میدهد که روند کلی مثبت سهم بازار ریلی در مقایسه با سایر شیوههای حمل و نقلی قابل ملاحظه است. بین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۲ سهم بازار حمل بار ریلی از %۴.۱۸ تا نزدیک ۱.۲۳ %افزایش یافته است. بنابراین در مقایسه با سایر کشورهای عضو اتحادیهی اروپا، سهم بازار راه آهن در رقابتهای میان وجهی از میانگین ۲۸ کشور عضو اتحادیهی اروپا بالاتر است و در طول این مدت تقریبا ثابت باقی مانده است.
- بزرگراه
اولین جاده پر سرعت آلمان در واقع یک مسیر آزمایشی مدار بسته بود که حدود ۱۲ کیلومتر (۱۹ کیلومتر) در نزدیکی برلین را پوشانده بود. این بزرگراه که در سال ۱۹۲۱ رونمایی شد چندین کشور دیگر را تحتتاثیر قرار داد تا نسخههای خود را با سرعت بالا دنبال کنند. در دهه ۱۹۳۰ هیتلر از اتوبان برای اهداف اقتصادی، نظامی و تبلیغاتی سوءاستفاده کرد، اما در طول جنگ جهانی دوم این نوآوری آلمانی که به عنوان الگویی برای بزرگراههای مدرن در نظر گرفته میشد، شکست خورد. دولت آلمان غربی تا حد زیادی این سیستم را از ۷۰۰ مایل (۱،۱۲۵ کیلومتر) در سال ۱۹۵۰ به بیش از ۵،۰۰۰ مایل (۸،۰۰۰ کیلومتر) تا زمان اتحاد گسترش داد. در نیمه دوم قرن بیستم، خودروهای قوی آلمان توانستند بدون محدودیت سرعت در اتوبان رانندگی کنند. بزرگراههای آلمان غربی ارتباط مستقیمی با سیستمهای مشابه دانمارک، هلند، بلژیک، فرانسه و اتریش دارند.
حمل و نقل در سنگاپور
سنگاپور در شمال خط استوا قرار دارد. کشوری ثروتمند و مدرن است. مالزی و اندونزی تنها همسایههای سنگاپور هستند. پیش از حضور کشورهای اروپایی در منطقه، منطقهای که امروزه به عنوان سنگاپور شناخته میشود فقط منطقه ماهیگیری مالایی در مصب رودخانه سنگاپور بود. علی رغم ضرر و زیانهای اصلی موجود در یک اقتصاد کوچک و داخلی و کمبود منابع طبیعی، سنگاپور به گونهای خود را ساخته که تبدیل به یکی از کشورهای طراز اول تجارت در جهان شده است و برطبق رأی و نظر موافق همه یکی از بهترین پایانههای بازرگانی به شمار میرود و به عنوان یکی از رقابتیترین اقتصادها در جهان شناخته شده است، که توسط خیل عظیمی از نیروی کار تأمین و حمایت میشود. مردم سنگاپور از کیفیت بالای شرایط زندگی برخوردارند و از محصول ناخالص داخلی (GDP) هر نفر ۲۴/۰۰۰ دلار آمریکا استفاده میکنند. سنگاپور تقریباً به پای آمریکا رسیده و از کانادا پیشی گرفته است. در سپتامبر ۱۹۹۵، دولت سنگاپور اداره حمل و نقل زمینی”LTA دولت شهر” را به جهت تلاش در بهبود شبکه حمل و نقل زمینی ایجاد کرد. LTA از ادغام ۴ آژانس دولتی شکل گرفته بود که این ۴ آژانس شامل شرکت حمل ونقل سریع و انبوه، شعبه حمل و نقل و جادهها از بخش امور عامالمنفعه و شعبه زمینی و واحد ثبت وسایل نقلیه وزارت ارتباطات بود. با ادغام این آژانسها همه کارهای دولتی مربوط به حمل و نقل زمینی به طور یکپارچه در زیر یک سقف انجام گرفت. نهاد ادغامی مزبور مسئول برنامهریزی، طراحی، توسعه و مدیریت همه کارهای بالا دستی، میان دستی و پایین دستی مرتبط با حمل و نقل بود. این اعمال شامل ساخت و نگهداری جاده، توسعه ریلی، راهکارهای مدیریت تقاضا و مالکیت وسایل نقلیه بودند. تشکیل LTA نقطه عطف مهمی از منظر حمل و نقل زمینی در مناطق شهری سنگاپور است که به عنوان یک آژانس یکپارچه و واحد میتواند به خوبی از این مسئله اطمینان حاصل کند که پروژههای حمل و نقل و محاسبات صورت گرفته بر روی این پروژه ها یکدیگر را به بهترین وجه و موثرترین صورت میپوشانند و تکمیل میکنند.
حمل و نقل در هلند
هلند کشوری است کوچک با مساحت ۴۱,۵۴۳ کیلومتر مربع از قلمروهای پادشاهی هلند که در شمال غربی اروپا واقع شده است. شهرت هلند در پرورش و تجارت گل است و در این زمینه مقام اول را در جهان داراست. کشاورزی و دامداری از پایههای اقتصاد هلند به حساب میآید. این کشور عضو اتحادیه اروپا و واحد پول آن یورو است. کشور هلند برخلاف اینکه یکی از کوچکترین کشورهای دنیاست، از نظر اقتصادی در حجم صادرات، جزو ۱۰ کشور برتر جهان قرار دارد و درآمد سرانه ناخالص ملی آن نیز همواره جزو ۲۰ کشور برتر دنیا بوده است. پایتخت هلند شهر آمستردام است ولی به واسطه تجمع وزارتخانهها و ساختمانهای اداری این کشور در لاهه، این شهر به پایتخت اداری هلند تبدیل شده است. مهمترین صنایع این کشور عبارتند از: صنایع کشاورزی–ماشین سازی–تجهیزات و ماشین آلات الکترونیکی–مواد شیمیایی-نفت خام–فلزات–ریز الکترونیک–مواد ساختمانی. مهمترین اقلام صادراتی هلند به جهان نیز عبارتند از: ماشین آلات–بنزین–مواد غذایی–مواد شیمیایی. مهمترین اقلام وارداتی از جهان عبارتند از: لباس–تجهیزات حمل و نقل–بنزین–مواد غذایی–مواد شیمیایی
هلند یکی از بزرگترین کشورهای صادرکننده دنیا است. اقتصاد این کشور در رتبهبندی جهانی جایگاه هفدهم را به خود اختصاص داده است. اقتصاد هلند در نتیجه بحران مالی با رکود مواجه شد. هلند کشوری است که به خوبی شناخته شده است و از بورس سهام خوبی برخوردار است. یکی از امنترین و سریعترین راههای حمل بار از هلند، حمل هوایی است. برای حمل هوایی از هلند بار از نزدیکترین فرودگاه هلند به ایران فرستاده میشود.
منابع
[۱] | “https://www.britannica.com/place/Germany/Highways,” [Online]. |
[۲] | “https://lpi.worldbank.org/international/global/2018?sort=asc&order=LPI%20Score,” [Online]. |
[۳] | “https://landtransportguru.net/the-singapore-economy-and-public-transport-an-exercise-in-growth/,” [Online]. |
دیدگاهتان را بنویسید