کامیون­‌های ماک

کامیون­‌های ماک

ماک، حدود ۱۱۷ سال در ساخت انواع کامیون و کشنده سابقه دارد و از این نظر، فراتر از بازیگران اصلی عرصه‌ی خودروسازی دنیا است. با این حساب، بازاری که در آن فعالیت می‌کند را به‌خوبی می‌شناسد. شرکت ماک در سال ۲۰۱۸ از  از کشنده آنتم (Anthem) رونمایی کرد.

  1. Anthem

این محصول جدید، شبیه یک هتل لوکس متحرک است و شباهتی به کشنده‌های دیگر این شرکت یا سایر برندها ندارد. بدنه‌ی خارجی آنتم به گونه‌ای طراحی شده است تا مصرف سوخت را به حداقل برساند و نسبت به محصولات فعلی، یک جهش بسیار خوب در زمینه‌ی آیرودینامیک باشد. آنتم از یک کاپوت جدید، آینه‌های مدرن و سپر جلوی متفاوت بهره می‌برد و می‌توان جلوپنجره‌ای برجسته را به‌خوبی مشاهده کرد که نام ماک روی آن نوشته شده است. ماک برای این کشنده جدید، از شاسی مقاوم‌تر با پوشش جدید نیز استفاده کرده است. ماک می‌گوید آزمایش آیرودینامیک این محصول در مرکز فضایی کندی واقع در فلوریدا انجام شده است. برخی از موارد کوچک، مانند سیستم ضامن جدید به کاپوت اضافه شده است تا فرآیند باز شدن آن را ساده‌تر و سریع‌تر کند تا در زمان انجام بازرسی‌ها، صرفه‌جویی شود. تمام چراغ‌های بیرونی این کشنده نیز LED هستند و انرژی بسیار کم‌تری در مقایسه با گذشته مصرف می‌کنند. در بخش داخلی نیز، ماک همه‌ی بخش‌ها را مجدداً طراحی کرده است تا تمامی کلیدهای کنترل‌ و دستگیره‌های ضروری در دسترس راننده باشند. نگهدارنده لیوان و بخش مربوط به قرار دادن وسایل، اکنون ساده‌تر در دسترس هستند؛ همچنین کنترل‌های مربوط به سیستم تهویه هوا، گرم‌کننده و خنک‌کننده، ترمز دستی و دنده اکنون به صندلی راننده نزدیک‌تر هستند. راهنمای کنترل کروز و کنترل کشش نیز با لیزر روی آن‌ها حکاکی شده است تا به‌ سادگی پاک نشوند و دوام بالایی داشته باشند. ماک برای این کشنده، یک نمایشگر ۷ اینچی نیز در نظر گرفته که مجهز به اپل کارپلی و سیستم ناوبری تام‌تام است. این نمایشگر را می‌توان به دوربین‌های اضافه خارجی نیز متصل کرد. در قسمت خواب این کشنده، یک تلویزیون ۲۴ اینچی، کنترل‌های تهویه هوا و یک پریز ۱۲۰ ولتی به همراه درگاه USB قرار گرفته است. در سمت صندلی سرنشین دوم، یک یخچال کوچک نیز قرار دارد. مانند بخش خارجی، چراغ‌های داخلی همگی LED هستند. برای کشنده آنتم، پیشرانه‌ دیزلی ۱۱ لیتری ماک MP7 با قدرت ۴۲۵ اسب بخار و گشتاور ۲۱۱۵ نیوتن متر و پیشرانه دیزلی ۱۳ لیتری ماک MP8 با قدرت ۵۰۵ اسب بخار و گشتاور ۲۵۲۱ نیوتن متر در نظر گرفته شده است. قیمت این کامیون حدوداً ۱۵۱۰۰۰$ می‌­باشد.

  1. Pinnacle

سری کامیون­‌های Pinnacle شرکت ماک (MACK) از سری کامیون‌­های قدرتمند و سخت جان شرکت ماک می­‌باشد که در عین سبک بودن توانایی حمل اجسام و بار سنگین را داشته و مصرف سوخت بسیار پایینی هم دارد. حاصل کار یک اسب بارکش است که آماده انجام هر کاری است و در عین حال، حساب قطره قطره سوخت را هم نگه دارد. شاسی قوی و سبک طوری ساخته شده است تا این کامیون قادر باشد بارهای سنگین را بردارد، از سراشیبی­‌ها بالا برود و مسیرهای طولانی را بپیماید. موتور پر توان و کم‌مصرف MP نیرویی تولید می‌کند که می‌تواند ظرفیت حمل بار را به حداکثر برساند. توان و نیروی موتور، در کنار جلو پنجره‌ای نافذ و گیرا از جنس کروم و طراحی داخلی تیپ Rawhide معرف قدرت و اقتدار این کامیون زیبا است. موتور MP قدرت بالایی دارد و در جاده گشتاور زیادی تولید می‌کند. شاسی ماک Pinnacle سبک و در عین حال محکم است و خوب می‌تواند از عهده کارها بر بیاید. کابین جا دار ماک Pinnacle انجام کارهای سنگین را آسان می‌کند. طراحی ارگونومیک کابین، فضای پا و سر زیادی در اختیار راننده می‌گذارد. کمک فنرهای بادی باعث می‌شوند راننده پستی و بلندی‌­های مسیر را احساس نکند. سوار و پیاده شدن نیز بسیار آسان است، چون پلکان و دستگیره­‌ها بسیار به جا نصب شده‌اند. نورپردازی داخل کابین به گونه‌ای است که چشم را خیره نمی‌کند، صداگیرها هم کابین را ساکت و بی صدا نگه می‌دارند. استفاده از سیستم سرمایشی و گرمایشی نیز بسیار آسان و بی دردسر است. محفظه­‌هایی جادار با چیدمانی مناسب داخل کابین تعبیه شده‌اند، تشک صندلی‌­ها بزرگ و ضخیم هستند، یخچال دم دست است و پورت‌های زیادی هم به چشم می‌خورند. قیمت این کامیون در حال حاضر چیزی حدود ۱۳۰۰۰۰$ می­‌باشد.

  1. Granite

یکی از این محصولات خوش نام، مدل گرانیت (Granit) می­‌باشد که برای انجام کارهای نیمه‌سنگین و ساختمان‌سازی تولید شده است. طراحی کلی کابین ساده است و با دو سری موتور MP7 و MP8 عرضه می­‌شود که دارای قدرتی بین ۳۲۵ الی ۴۸۵ می‌­باشند. به لطف شاسی بسیار محکم و انواع گیربکس­‌های مختلف، این کامیون می‌­تواند در بخش­‌های مختلف، وظایف مختلفی را بر عهده بگیرد. طراحی خارجی ماک گرانیت با روحیه زمخت و خشن آن در هماهنگی کامل است. جلوپنجره چهارگوش کرومی با پنج خط افقی و نوشته MACK بر روی آن، ابهت خاصی به گرانیت بخشیده است. سپر این کامیون به صورت سه تکه طراحی شده است که کار تعویض آن را آسان­تر و ارزان­تر کرده است. چراغ‌­ها نیز در انتهای گل گیرهای بزرگ این کامیون قرار گرفته‌­اند که ساختار محکمی دارند و دارای محافظی از جنس لگزان (Lexan) می­‌باشند. در داخل شما با فضای زیاد سر و پا روبه‌رو هستید که در کلاس خود بسیار بی صدا نیز می‌باشد. طراحی کلی داخل کابین بسیار زیباست و آن طور که از این سری از خودروهای سنگین انتظار می‌رود ساده نیست. جنس مواد به کار رفته در کابین خشک است ولی ظاهر خوبی دارند. ماک گرانیت به سیستم انحصاری Mack’s Vehicle Management and Control System (V-MAC IV)مجهز است که به طور دائم کامیون و موتور را کنترل می­‌کند و تمام پارامترها را در نظر می­‌گیرد. این سیستم حتی درجه حرارت سیستم ترمز ضد قفل، سیستم روشنایی در روز و کامپیوتر سفری را کنترل می‌­کند. محل قرارگیری پدال گاز و ترمز نیز بسیار مناسب است و راننده را دچار خستگی نمی­‌کند. همچنین از طراحی خاص و ارگونومیک نشان دهنده­‌ها و چراغ­‌های هشداردهنده نباید غافل شد.

  1. LR

جمع‌آوری و حمل پسماند برای کامیون­‌ها کاری دشوار است ولی اگر کامیون قوی باشد و به خوبی نیز تجهیز شده باشد می‌توان این کار را به راحتی و با تعداد کمتری کارگر انجام داد. این واقعیت‌ها دست به دست هم داده و کمپانی ماک را بر آن داشته­‌اند تا دست به تولید کامیون کلاس ۸ LR بزند کامیون LR نخستین بار در سال ۲۰۱۵ در نمایشگاه ویست اکسپو رونمایی و در پاییز سال ۲۰۱۶ به روز رسانی شد. از آن زمان تا کنون کمپانی ماک به دلایل مختلفی این فرصت را در اختیار کارشناسان قرار نداده بود تا این کامیون جدید را بررسی کنند ولی به تازگی این فرصت را در اختیار آن‌ها قرار داده است. طبق نظر کارشناسان ارتفاع ماک LR از سطح زمین بسیار کم است و یکی از اهداف مهندسان ماک از طراحی این کامیون نیز همین بوده است که ارتفاع تا جایی که ممکن است پایین بیاید البته با اینکه تعداد تجهیزات اتوماتیک و هیدرولیک برای بلند کردن سطل­‌های زباله بسیار زیاد شده است با این حال رانندگان مجبورند در طول شیفت کاری شان بارها از ماشین پیاده بشوند، البته ارتفاع کم کامیون و سطح زمین که به ۱۵ و نیم اینچ می‌رسد باعث می‌شود راننده با ایمنی بیشتری سوار و پیاده بشود. طراحی بدنه ماک LR بسیار شسته رفته است و هیچ سیم کشی یا لوله هیدرولیکی روی آن به چشم نمی‌خورد ساده‌سازی سیم کشی و خطوط هیدرولیک باعث شده است کامیون زیباتر به نظر برسد و بلند کردن سطل­‌ها نیز با راحتی بیشتری صورت بگیرد قسمت جلوی کامیون، جلو پنجره و شیشه جلو را نیز می­‌توان به راحتی و با باز کردن چند پیچ برداشت صفحه آهنی سقف نیز به گونه‌­ای طراحی شده است که به عنوان بادشکن عمل کند و از ورود آب باران به شیشه‌­های جلو و جانبی و همچنین درب­‌ها جلوگیری کند موتور دیزل ماک MP7 که روی این کامیون سوار شده است پس از روشن کردن قدری پر سر و صدا به نظر می‌­رسد ولی شنیدن این صدا از کابین کامیونی که رو به جلو طراحی شده است زیاد هم دور از انتظار نیست لازم به ذکر است که مهندسان ماک برای کاهش صدای موتور و سیستم­‌های هیدرولیکی نهایت تلاششان را کرده‌اند. موتور کامیون ماک LR قادر است ۱۵۵ اسب بخار نیرو تولید کند و در کنار گیربکس اتوماتیک و ۶ سرعته ۴۵۰۰ Allison قرار گرفته است شاسی­‌های ماک و سیستم تعلیق mRide نیز در آن به کار رفته‌­اند، ترمزهای بادی نیز با کمی فشار بر روی پدال ترمز کامیون را سریع متوقف می‌­کنند. دید راننده از اطراف بسیار عالی است و کامیون در سرعت­‌های پایین بسیار بی صداست توجه داشته باشید این کامیون بیشتر عمر کاری­‌اش را در سرعت­‌های پایین سپری می‌­کند. به لطف دید وسیعی که راننده از اطراف دارد تشخیص موانعی مانند خودروهای پارک شده در کنار خیابان بسیار راحت است. دوربین‌های نصب شده در اطراف نیز به راننده اجازه می‌­دهد با اعتماد به نفس بیشتری به کارش ادامه بدهد. کمپانی ماک سهم بسیار زیادی در بازار کامیون­‌های حمل پسماند دارد و ماک LR نیز از زمان عرضه‌­اش تاکنون بسیار خوب و مثبت ظاهر شده است. مهندسان ماک به حرف­‌های رانندگان فعال در این حوزه گوش داده­‌اند و یک طراحی بسیار مدرن با تاکید زیاد بر روی جزئیات ارائه کرده‌­اند که به خوبی پاسخگوی نیاز مشتریان کنونی و مشتریان آینده خواهد بود.

  1. TerraPro

کشنده ماک TerraPro به طور خاص برای سایت‌های ساختمانی و حمل زباله‌های شهری طراحی شده است و در دو پیکربندی Cabover و Low entry به بازار عرضه می‌شود. مدل Cabover پرفروش‌ترین کشنده در این کلاس از کشنده‌ها است. کشنده ماک TerraPro به گونه‌ای طراحی شده است که در حالت‌های ایستاده، نشسته، با دست چپ، با دست راست و دو فرمانه بتوان با آن رانندگی کرد. نیروی پیشران این کشنده را موتورهای MP7 و MP8 تأمین می‌کنند که قادرند بین ۳۲۵ تا ۵۰۵ اسب‌بخار نیرو تولید کنند. کشنده ماک TerraPro از طراحی بدنه‌ای زمخت و کابینی تنومند بهره می‌برد. این کشنده برای این که انطباق‌پذیر و همه‌کاره باشد، دارای کابینی است که بالای موتور قرار گرفته است و درب‌ها نیز با زاویه بسیار زیادی باز می‌شوند. شیشه جلو بسیار بزرگ است و به دو بخش مجزا تقسیم شده است تا در صورت بروز تصادف و شکستگی؛ بتوان به راحتی آن را عوض کرد. لوگوی براق MACK در وسط جلو پنجره قرار گرفته است، چراغ‌های گرد نیز در دو طرف آن قرار گرفته‌اند که قاب‌هایی از پلاستیک سیاه رنگ دارند. سپر یکپارچه فلزی بسیار قوی است و بیشتر بر شخصیت خشن کامیون تأکید می‌کند. تیپ Low entry این کشنده به سیستم‌های Control Link در داخل کابین و Body Link II در پشت کابین مجهز است که ارتباط سریعی با کنترلگرهای بدنه برقرار می‌کنند. این تیپ از کشنده ماک TerraPro به لطف استفاده از این فناوری‌ها بسیار خوب از عهده بارگیری زباله از طرفین یا از قسمت عقب برمی‌آید. نیرویی که موتورهای MP تولید می‌کنند در دور موتور پایین به دست می‌آید و با ماهیت سخت‌کوش کشنده سنخیت زیادی دارد. این موتورها به فناوری کاهش آلاینده‌ها (SCR) نیز مجهز هستند تا عملکردی بالا و بدون تولید گازهای آلاینده داشته باشند. کشنده ماک TerraPro به گیربکس Maxitorque ES مجهز است. این گیربکس طراحی منحصر به فردی دارد و از سه کانترشفت بهره می‌برد. علاوه بر این گیربکس، کشنده ماک TerraPro می‌تواند به گیربکس‌های اتوماتیک Allison 3000, 3500, 4000 , 4500 نیز مجهز بشود.

 

منبع

[۱] “https://www.macktrucks.com/,” mack. [Online].

 

1.1/5 - (314 votes)

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

11 − eleven =